ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Tο τεχνικό γραφείο P2DC PAPAPANOS δημιουργήθηκε το 2013 στα Μελίσσια από τον Κώστα Παπαπάνο, Διπλωματούχο Πολιτικό Μηχανικό, και τη Λένα Παπαπάνου, Διπλωματούχο Πολιτικό Μηχανικό και Interior Designer. Αποτελεί τη συνέχεια του αρχιτεκτονικού γραφείου που ίδρυσε ο Αρχιτέκτων και Μηχανολόγος Μηχανικός Προμηθέας Παπαπάνος την περίοδο του ‘70, με έδρα την Αθήνα.

Το γραφείο δραστηριοποιείται στον χώρο της ανακαίνισης και των τεχνικών έργων, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Αναλαμβάνει την επίβλεψη και κατασκευή ευρείας κλίμακας δημοσίων έργων, καθώς και τη μελέτη, την επίβλεψη και την κατασκευή ιδιωτικών έργων.

Το γραφείο μέχρι σήμερα έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία και γνώση στην ανακαίνιση κατοικιών, επαγγελματικών χώρων, γραφείων και ιατρείων, ενώ παράλληλα εκπονεί μελέτες διακόσμησης και styling εσωτερικών χώρων, με έμπνευση και συνεχή ενημέρωση από τις σύγχρονες τάσεις και τα στυλ της διακόσμησης.

Με εμπειρία και γνώση, ασχολείται με τη σύνταξη όλων των απαραίτητων μελετών που απαιτούνται για την έκδοση των αδειών δόμησης και αδειών καταστημάτων και αναλαμβάνει τη διεκπεραίωσή τους αποτελεσματικά.

Το γραφείο αναλαμβάνει, με υπευθυνότητα, τη διαδικασία υπαγωγής αυθαιρέτων στο Ν.4495/17. Αναλαμβάνει, επίσης, την έκδοση της βεβαίωσης μηχανικού, καθώς και τη σύνταξη εξαρτημένου τοπογραφικού διαγράμματος και ενεργειακού πιστοποιητικού, που ενδέχεται να απαιτείται για τη μεταβίβαση ή πώληση του ακινήτου.

Το γραφείο P2DC PAPAPANOS προσεγγίζει κάθε έργο ως μοναδικό, με στόχο κάθε φορά να δημιουργεί ένα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον που να πληροί και να ικανοποιεί τις προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις του πελάτη.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ο Κώστας Παπαπάνος είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Cardiff University of Wales και κάτοχος διπλώματος MSc Concrete Structures του Imperial College of London.

Από το 2008 έχει συνεργαστεί με μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες σε Ελλάδα και Κύπρο, ως υπεύθυνος μηχανικός εργοταξίου σε έργα κτιριακά, λιμενικά, οδοποιίας και γεωτεχνικά. Στις κύριες αρμοδιότητές του ήταν η οργάνωση και ο συντονισμός των συνεργείων, η επίβλεψη των εργασιών και η παρακολούθηση των χρονοδιαγραμμάτων των έργων. Παράλληλα συνεργάστηκε με τον Αρχιτέκτονα και Μηχανολόγο Μηχανικό Προμηθέα Παπαπάνο στη μελέτη και την κατασκευή δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Από το 2013 διατηρεί με τη Λένα Παπαπάνου το γραφείο P2DC PAPAPANOS.

Ο Κώστας με την εμπειρία του και την μεθοδικότητά του στην οργάνωση και διοίκηση των έργων, συμβάλλει αποτελεσματικά στην εκτέλεση κάθε έργου που αναλαμβάνει.


Η Λένα Παπαπάνου έλαβε το πτυχίο Beng Architectural Engineering στο Cardiff University της Ουαλίας. Συνέχισε τις σπουδές της στο University of Brighton στη Μεγάλη Βρετανία με το δίπλωμα του Civil Engineering και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με το δίπλωμα MSC του Civil and Structural Engineering στο University of Bradford στη Μεγάλη Βρετανία με εξειδίκευση στα Assistive Technology in Intelligent Buildings. Στη συνέχεια, σπούδασε Βachelor of Art στο Interior Design στη Vakalo School of Art and Design.

Από το 2010, εργάζεται στο αρχιτεκτονικό γραφείο του Αρχιτέκτονα και Μηχανολόγου Μηχανικού Προμηθέα Παπαπάνου, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με τεχνικά γραφεία στη μελέτη, κατασκευή, ανακαίνιση και επίβλεψη ιδιωτικών έργων. Από το 2013, διατηρεί με τον Κώστα Παπαπάνο το γραφείο P2DC PAPAPANOS.

Η Λένα διακρίνεται για την ικανότητά της να αντιλαμβάνεται την αισθητική, να αξιοποιεί στο βέλτιστο τους χώρους κάνοντάς τους λειτουργικούς και προσαρμόζοντάς τους πάντα στις ανάγκες του κάθε έργου.